Ljusrådgivning

Vår tjänst ljusrådgivning vänder sig till privatpersoner, organisationer och företag.

Belysning i klädbutik med nakna glödlampor

Det finns projekt då det inte finns ett behov eller resurser för att ta fram ett fullständigt ljusdesignförslag med allt vad det innebär i form ritningsunderlag, ljusberäkningar, armaturförteckning, och visualiseringar. Istället kan behovet vara att få rådgivning, inspiration och tips kring vilka utvecklingsmöjligheter och begränsningar som ert projekt har.

För dessa tillfällen erbjuder Plato Ljusdesign ljusrådgivning för att ge er inspiration, idéer och konkreta råd för hur ni ska utveckla belysning och skapa en bra ljusmiljö.

Vad innebär en ljusrådgivning

Rent konkret innebär en ljusrådgivning att vi träffas för att diskutera ert projekt. Vi tittar på ritningar, pratar om era tankar kring projektet samt diskuterar idéer och utmaningar för ert projekt.

Spektralfördelning hos en ljuskällaLjusrådgivningen sker med fördel hos er om byggnaden eller platsen som behöver belysning existerar. Eftersom det alltid är bättre att uppleva platsen när vi diskuterar ljuset. Är det inte möjligt diskuterar vi belysningen istället utifrån ritningsunderlag och skisser.

Under mötet pratar vi om era behov, önskemål och krav på ljuset. Därefter gör vi en sammanfattning, skissar på idéer och belysningslösningar. Hur ni kan genomföra era idéer och få det ljus ni efterfrågar.

När passar ljusrådgivning

Ljusrådgivning är perfekt för de små projekten där ett möte kan ge er den information och råd kring en lösning som ni är i behov av för att genomföra projektet med ett bra resultat. För de större projekten kan en ljusrådgivning fungera som ett avstamp för ett vidare samarbete där ni får möjlighet att ta del av Plato Ljusdesigns kunnande. Samtidigt som ni inte binder upp er till ett långsiktigt samarbete. Vi kan ha en rådgivande roll för er i projektstarten, där ni sedan i lugn och ro kan utvärdera hur ni vill gå vidare med projektet. Utifrån era förutsättningar.

Vad får ni med er från mötet

Ljussättning i en Ferrari och Maserati bilhallLjusrådgivningen resulterar i förslag på ljusfördelning och placeringar, hur ni kan utveckla belysningen samt frågeställningar som ni bör titta vidare på. Med underlaget från mötet kan ni sedan välja att själva arbeta vidare med er belysning eller anlita oss för att skapa en komplett belysningsplan.

Underlaget kommer rent konkret bestå av skisser, idéer och förslag på lösningar som ni får med er direkt från mötet och kan använda i ert projekt. Oavsett om ni väljer att fortsätter anlita oss för vidare konsultation eller ej.

Era förberedelser

För att ni ska få ut så mycket som möjligt av mötet är det viktigt att ni är väl förberedda, så att vi kan vara produktiva på mötet. Följande underlag är bra om ni tar fram inför mötet:

  • Ritningar på huset, rummet eller platsen som vi ska titta på. Antingen som pdf eller CAD-filer. Finns inte det så går det även bra att ta med sig utskrivna ritningar eller en skiss.
  • Inredningskiss, hur kommer ni möblera och hur kommer ni använda rummet eller platsen?
  • Bilder för att få en så bra uppfattning som möjligt kring vad det är som ska belysas.
  • Inspirationsbilder: Om ni har idéer kring vilket ljus eller inredning får ni gärna ta med er inspirationsbilder.

För prisuppgift eller frågor kring ljusrådgivning är ni välkomna att kontakta oss. Antingen genom att skicka ett mail till info@plato.se.