Vi gör – belysningsplanering, projektering och kreativitet

Viabizzuno

Plato Ljusdesign är verksam inom arkitektonisk ljusdesign och ljusdesign för scen, event och tillfälliga installationer. Inom dessa två områden kan vi utföra ljusdesign, ljussättning, ljusrådgivning, belysningsplanering, ljusberäkningar, projekteringsunderlag och ritningsunderlag.

Med fötterna i dessa två olika ljusvärldarna har vi unika perspektiv och kunskaper. Som berikar båda typerna av projekt och skapar förutsättningar för nya kreativa lösningar.

Arkitektonisk ljusdesign

Arkitektonisk ljusdesign är ett brett område och innefattar många olika bitar. I grunden handlar arkitektonisk ljusdesign om att skapa en god ljusmiljö. Med belysning skapar vi rum och platser där människan trivs. Exakt vad som krävs för att uppnå detta skiftar; varje projekt är unikt, även om det finns grundläggande förutsättningar som gäller för alla belysningsprojekt.

Ljusdesign för scen, event och tillfälliga installationer

Ljus för scen och event har helt andra förutsättningar än ljus enkom för arkitektur. Här finns större utrymme att ta ut svängarna ordentligt. Ljuset lyfts fram mycket mer och får ta plats för att förvandla rummet till något helt nytt och spännande. Det görs med hjälp av till exempel färgat ljus, gobos, kontraster, rörelser och ljusets riktning.

 

Mer information om vilka projekt Plato Ljusdesign har genomfört hittar ni under referenser.