Plato Ljusdesign

Pendlad belysning från ViaBizzuno

Kreativa lösningar med ljusdesign

Ljus är fantastiskt. Ljus skapar stämning, får oss att må bra och bidrar till en god rumsuppfattning. Med hjälp av ljus lyfts ett rums karaktär, inredning och arkitektur fram. Ljuset bidrar till hur vi upplever rummet och avgör om vi trivs när vi vistas där. Samtidigt kan ljus, om det används felaktigt, vara jobbigt, bländande, störande och till och med göra oss sjuka.
Ljus är helt enkelt fascinerande, och det är den fascinationen som  utgör drivkraften för Plato Ljusdesign.

Vi är  ett  konsultföretag inom ljusdesign och belysningsplanering, beläget i Malmö och med närmare tjugo års erfarenhet av ljus. Vi vänder oss främst till kunder som företag, kommuner och organisationer. Vi är en noggrann och tillförlitlig partner för era projekt, från planeringsarbete via installation till utvärdering.

Vi strävar alltid efter att skapa en ljusdesign anpassad för människans behov. Ljusdesign kan vara allt, från en effektfull belysning i nattklubbsmiljö med rörligt  ljus, till en funktionell kontorsbelysning där ljuset är en viktig del av den goda arbetsmiljön.

För oss är det en naturlig del av arbetsprocessen att ta hänsyn till miljön och aktivt arbeta för en minimal miljöpåverkan, allt för att bidra till en hållbar utveckling av samhället. Det kan exempelvis handla om att använda bästa tänkbara produkter som ger bästa möjliga arbetsmiljö, med en minimerad energiåtgång.

Välkommen att kontakta oss för att diskutera hur Plato Ljusdesign kan hjälpa er att förverkliga era visioner och projekt.

Ljusdesign scenbelysning med LED

Kompetens

Plato Ljusdesign drivs av mig, Anders Plato. Jag har läst ljusdesign på Jönköpings tekniska högskola och projektledning på Malmö Högskola. Utöver att arbeta med ljus har jag även erfarenhet som ljudtekniker och servicetekniker för arkadspel och bowlingmaskiner. ­Min första anställning var som scentekniker på Wallmans Salonger i Malmö.

Anders PlatoJag fascineras av naturupplevelser och av hur ljuset skiftar beroende på årstid, plats och vilken breddgrad man befinner sig på. Det ger mig inspiration när jag arbetar med ljus; min kunskap kring naturligt ljus är något jag använder mycket när jag planerar belysningen.

För mer information om Plato Ljusdesign; ta en titt på tidigare projekt eller vad vi kan hjälpa er med.